امروز
گروه خبري : هرمزگان در فضای مجازی
تاريخ انتشار : 1401/11/27 - 09:06
كد :4210

آغاز احداث کارخانه کانتینرسازی خاورمیانه در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس

خبر هرمزگان- گروه اقتصادی و بازرگانی- عملیات اجرایی نخستین کارخانه تولید کانتینر خاورمیانه و یک واحد صنعتی تولید پودر گچ‌ در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بندرعباس با حضور معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو، استاندار هرمزگان و جمعی از مدیران استانی آغاز شد.

 

سرپرست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در آیین آغاز عملیات اجرایی این طرح ها که با حضور معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو انجام شد، گفت: شرکت باریت فلات ایران در زمینه‌ی تولید پودر گچ ، ۲.۱ میلیون دلار و شرکت داریک پارسین در زمینه‌ تولید کانتینر ، ۳۱.۵ میلیون دلار در این منطقه سرمایه گذاری می کنند.

کامران داستانی افزود: مساحت سایت توسعه منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس ۲ هزار و ۵۵۰ هکتار است و طبق برآوردها طرح‌های زیرساختی آن در مدت‌زمان تقریبی پنج سال به‌صورت کامل به بهره برداری می رسد.

وی تعداد پروژه‌های جانمایی شده در سایت توسعه را ۱۸ طرح اعلام و اضافه کرد: تولید شمش فولاد، ورق فولاد، شمش سرب و روی، کانتینر، پودر گچ و قیر بخشی از زمینه‌های فعالیت این شرکت‌هاست.

داستانی ادامه داد: تاکنون قرارداد ۱۲ شرکت در این محدوده‌ صنعتی و معدنی نهایی شده است و این ۱۲ شرکت در ۲۹۷ هکتار فعالیت خواهند کرد.

سرپرست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس میزان سرمایه‌گذاری محقق شده در این ۱۲ پروژه را ۷۴۶.۲ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با نهایی شدن این پروژه‌ها، ۲ هزار و ۱۰۹ نفر مشغول به کار خواهند شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو: ۱۴ میلیارد دلار به ذخایر معدنی کشور اضافه شد

معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در پنج سال گذشته ایمیدرو ۲۷ میلیارد دلار به ذخایر معدنی کشور اضافه کرده است که ۱۴ میلیارد دلار آن طی ۲سال گذشته و در دولت سیزدهم بود.

وجیه الله جعفری افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سال ۱۴۱۰، حدود ۱۲ میلیارد دلار دیگر سرمایه‌گذاری توسط ایمیدرو و شرکت‌های تابعه آن انجام می‌شود که بیشتر در حوزه‌های فولاد، طلا، زغال سنگ ، مس و کروم است.

وی با اشاره به ورود ایمیدرو به سرمایه‌گذاری ایمیدرو برای تولید پتاس به عنوان یک شاخه جدید فعالیت خاطرنشان کرد: امسال ۳۰ هزار تن پتاس در زیرمجموعه‌های ایمیدرو تولید شد و برای تولید ۲۰۰ هزار تُن برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در تولید تیتانیوم هم سالها عقب ماندگی داشتیم که سال آینده واحد کنسانتره تیتانیوم در کهنوج به بهره برداری می رسد.

جعفری اضافه کرد: در حوزه عناصر خاکی و نادر نیز کارهایی در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده که اکتشاف و تولید انبوه آنها در دستور کار است و در بحث سیلیس، فروسیلیس، گرافیت، کبالت، لیتیوم و دیگر عناصر کمیاب نیز هدف گذاری کرده ایم که نیازمند سرمایه گذاری های بیشتر و جدید در اکتشف و استخراج آنها هستیم.

وی استحصال را از دیگر موضوعات مهم و اساسی در حوزه عناصر کمیاب دانست و یادآور شد: این بخش نیاز به دانش فنی و استفاده از توانمندی های شرکت های دانش بنیان دارد تا فرآوری آنها به عنوان یک برنامه راهبردی عملیاتی و اجرایی شود.

استاندار هرمزگان: صنایع هرمزگان باید مستقل باشند

استاندار هرمزگان نیز با بیان اینکه در این استان باید صنایع مستقل ایجاد شود، گفت: معنی ندارد برای فولاد هرمزگان در استان دیگری تصمیم‌گیری شود.

مهدی دوستی اظهار کرد: مناطق ویژه قرار است که مناطق پیشران اقتصاد باشند از این رو انضباط و نظم در آن‌ها حرف اول را می‌زند که خوشبختانه منطقه ویژه خلیج‌فارس عملکرد خوبی در این حوزه داشته است.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با انتقاد از تصمیم گیری برای فولاد هرمزگان در مجموعه فولاد مبارکه اصفهان، خاطرنشان‌ کرد: معنایی ندارد که یک صنعت در استان بزرگی مانند هرمزگان، شعبه احداث کند، بلکه در هرمزگان باید صنایع مستقل ایجاد شود و بر همین اساس در پهنه معدنی بزرگی که آماده کرده‌ایم نمی‌توانیم با فولاد هرمزگان به نتیجه برسیم و این آمادگی را داریم که این پهنه معدنی را به واحدهای بزرگ و مستقل در استان واگذار کنیم.

وی با بیان اینکه منطقه ویژه نمی‌تواند نسبت به محیط پیرامون خود و خودروهایی که از آن خارج می‌شود بی تفاوت باشد، گفت: در تلاش هستیم ۲ جایگاه بزرگ سوخت را در محدوده‌های اقتصادی و صنعتی استان راه‌اندازی کنیم تا زمان معطلی خودروهای ترانزیتی برای سوخت‌گیری به حداقل برسد.

استاندار هرمزگان، تاکید کرد: پیش از این با محدودیت زمین در منطقه ویژه روبرو بودیم که دستوراتی داده شده است تا زمین‌های جدیدی آماده‌سازی شود و بتوانیم از سرمایه‌گذاران استقبال کاملی را انجام دهیم ضمن اینکه در اسکله‌ها نیز امیدواریم اصلاحاتی انجام شود تا معطلی شرکت‌ها در آن‌ها نیز کاهش یابد.

وی خاطرنشان‌کرد: پروژه‌های بزرگی را در منطقه ویژه در دستور کار داریم که بخشی از آن‌ها در سفر پیش‌روی ریاست جمهوری کلنگ‌زنی و یا به بهره‌برداری خواهیم رساند که یکی از آن‌ها یک بسته پنج میلیون تنی فولاد است که ظرفیت تولید فولاد هرمزگان را دوچندان خواهد کرد.

نماینده عالی دولت در هرمزگان عنوان‌ کرد: در استان ۲ مسئله داریم که جزو مشکلات اصلی به شمار می‌آید، گیر اصلی‌مان در توسعه‌ی استان، انباشت سرمایه است که متاسفانه در استان انجام نمی‌شود و تقریبا بیش از ۷۰ درصد سود بنگاه‌ها از استان خارج می‌شود.

وی افزود: موضوع دوم گسستگی زنجیره‌های ارزش در استان است که در برنامه اکوسیستم پیمان، تلاش کردیم این نقیصه را از بین ببریم به عنوان مثال یکی از صنایع پیشران استان کشتی‌سازی است که نهاده‌های اصلی آن در استان وجود ندارد بر همین اساس تلاش کردیم پیش‌نیازهای این صنعت را در شرق هرمزگان با کمک هلدینگ خلیج‌فارس ایجاد کنیم.

دوستی تاکید کرد: متأسفانه صنعت فولاد استان گریدهای مورد نیاز کشتی‌سازی را تولید نمی‌کند و خواهشی داریم این است که کمک کنید بتوانیم نهاده‌های تولید اقتصاد دریا و کشتی‌سازی را در داخل استان تامین کنیم و نهاده‌های موردنیاز این صنعت در استان تولید شود.

استاندار هرمزگان با اشاره رشد کشور در تولید لوازم خانگی، تصریح‌ کرد: علاقه‌مند هستیم با توجه به پتانسیل‌های استان، زنجیره‌ی تولید لوازم خانگی را در استان ایجاد کنیم و بتوانیم این محصولات را از هرمزگان روانه بازار کنیم.

وی با اشاره به اهمیت اکتشافات معدنی در استان هرمزگان، بیان‌ کرد: ما هنوز نمی‌دانیم در زیرِ زمین چه منابعی داریم و از طرفی دیگر نیز معادن استان کوچک مقیاس و غیر اقتصادی هستند، از این رو ضرورت دارد اکتشافات جدیدی انجام شود، ضمن اینکه لازم است یک سری قوانین در حوزه اکتشافات اصلاح شود چرا که معنایی ندارد در مرحله اکتشافات مدت‌ها معطل اخذ مجوز زیست محیطی شویم.

دوستی با بیان اینکه در اکتشافات معدنی آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌شود، تاکید کرد: در این موضوع نامه‌ای را به ریاست جمهور نوشته‌ایم و پیگیر تسهیل فرآیندها هستیم.

استاندار هرمزگان با اشاره به تمرکز بیش از حد صنعت کشور، بر کانی‌های فلزی، اظهار کرد: باید تمرکز بیشتری روی کانی‌های غیرفلزی انجام شود چرا که یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های هرمزگان در همین بحث کانی‌های غیرفلزی است و باید به فعلیت برسد.

 

 
 

 
 با پیوستن به کانال جدید،همچنان با ما همراه باشید.
در کانال جدید می توانید اخبار، انتقادات و پیشنهادهای خود را برای شورای سردبیری خبرهرمزگان ارسال نمایید.
لینک پیوستن به کانال جدید خبر هرمزگان:
 
نظرات كاربران :
 
 
آخرین اخبار
رانندگان جاده بندرعباس هدف جریمه پهباد قرار می گیرند سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی بانوی تاثیرگذار سلامت هرمزگان معرفی شد آتش‌بازی چهارشنبه‌سوری و پنج مصدوم در هرمزگان تندیس سه‌ ستاره اجلاس ۱۰۰ واحد مشتری‌مدار به فولاد هرمزگان رسید هشدار سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی: هرمزگان به موج جدید کرونا نزدیک شده است/ ۶ شهرستان در وضعیت زرد سفر وزیر راه به هرمزگان و لزوم توجه به قتلگاه جاده ای/ 31 فوتی در یک هفته ۲۶۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق و لندکروز در آب‌های هرمزگان کشف شد پرده دری برای رای در شورای بی خبر از شهر فولاد هرمزگان بازی اول پلی اف خود را با پیروزی پشت سر گذاشت انفجار مخزن آمونیاک در بندرعباس/ شش نفر راهی بیمارستان شدند شتر جان راننده تویوتا را گرفت/ هشدار دادستان: ذبح شترهای سرگردان هشدار معاون وزیر بهداشت: ۱۵ درصد زنان هرمزگانی قلیانی هستند کشف سکه‌های تاریخی در فرودگاه بندرعباس دو کشته و ۴ زخمی در تصادف جاده گچین سارقان خانه‌های بندرعباس در بهبهان دستگیر شدند انجام اولین پرواز "یزد ایر" / انتظار هرمزگان هفت ساله شد جاده های هرمزگان و تراژدی حوادث مرگبار؛ ۵۳ تصادف در سه روز پشه آئدس در سه شهر هرمزگان شناسایی ۱۲۸۹ بیمار آلوده به اچ آی وی (ایدز) در هرمزگان آغاز احداث کارخانه کانتینرسازی خاورمیانه در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس یک مادر و سه فرزندش در تصادف جاده بندرلنگه جان باختند فولاد هرمزگان میزبان جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید انفجار خودرو در جایگاه سی ان جی بندرعباس یک قربانی گرفت آغاز ساخت مدرسه 12 کلاسه فولاد هرمزگان بیماری سرخک به جاسک رسید گرما به هرمزگان رسید هرمزگان بر بام فوتسال دانش آموزی کشور ایستاد بازداشت دو قاچاقچی مواد مخدر با 274 کیلو حشیش در هرمزگان کدام مدیران هرمزگان از استاندار کارت قرمز گرفته اند کرونا پس از دو ماه در هرمزگان قربانی گرفت شکاف آماری اشتغال در هرمزگان/ اختلاف نظر شدید نماینده استان با مدیر دولتی مرادی: انتصاب سرپرست شیلات هرمزگان را دهن کجی می دانم دو گزارش تکان دهنده از قشم در یک روز/ دختران گرسنه کُنار سیاه قشم و تخلف 1500میلیاردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد فولاد هرمزگان بنگاه نمونه اقتصادی در حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان مدیر بحران استانداری هرمزگان: بارش باران در هرمزگان خسارتی نداشت/ کشاورزان مراقب سرمازدگی محصولاتشان باشند فروش ۴۷۰ کیلوگرم زعفران در بندرعباس؛ مزایده یا مناقصه آخر هفته سرد در انتظار هرمزگانی ها معاون فولاد هرمزگان: بومی‌سازی خودکفایی صنعتی را به دنبال دارد معروفخانی: فولاد هرمزگان به قطب بزرگ صنعت فولاد کشور تبدیل می شود برداشت نارنگی از شش هزار هکتار باغ‌های هرمزگان بیان دلیل فقر و بیکاری مردم هرمزگان توسط نماینده همدان روستای سلخ رکوردار بیشترین میزان بارندگی ها در قشم تولید «تختال» در فولاد هرمزگان هفت درصد افزایش یافت رئیس هیئت‌مدیره شرکت فولاد هرمزگان: فولاد هرمزگان با رکوردشکنی‌های پیاپی به بلوغ کامل رسیده است پشه آئدس تبرئه شد مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان: یازده سال افتخارآفرینی برای اعتلای نام ایران داشته ایم سخنگوی قوه قضاییه: عامل تیراندازی به دختر ۱۲ ساله بستکی در بازداشت است جاده سیاهو دوباره حادثه آفرید واژگونی اتوبوس در بندرعباس جان دو نفر را گرفت دستور ویژه فرمانده کل انتظامی برای رسیدگی به پرونده فوت دختر اهل بستک مشاهده آرشیو
  • پر بازدیدترین ها
  • پر بحث ترین ها
تمامي حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به خبر هرمزگان است و استفاده از مطالب، با ذکر منبع بلامانع است.