خبر هرمزگان- گروه اقتصادی و بازرگانی- عملیات اجرایی نخستین کارخانه تولید کانتینر خاورمیانه و یک واحد صنعتی تولید پودر گچ در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بندرعباس با حضور معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو، استاندار هرمزگان و جمعی از مدیران استانی آغاز شد.
سرپرست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در آیین آغاز عملیات اجرایی این طرح ها که با حضور معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو انجام شد، گفت: شرکت باریت فلات ایران در زمینهی تولید پودر گچ ، ۲.۱ میلیون دلار و شرکت داریک پارسین در زمینه تولید کانتینر ، ۳۱.۵ میلیون دلار در این منطقه سرمایه گذاری می کنند.
کامران داستانی افزود: مساحت سایت توسعه منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس ۲ هزار و ۵۵۰ هکتار است و طبق برآوردها طرحهای زیرساختی آن در مدتزمان تقریبی پنج سال بهصورت کامل به بهره برداری می رسد.
وی تعداد پروژههای جانمایی شده در سایت توسعه را ۱۸ طرح اعلام و اضافه کرد: تولید شمش فولاد، ورق فولاد، شمش سرب و روی، کانتینر، پودر گچ و قیر بخشی از زمینههای فعالیت این شرکتهاست.
داستانی ادامه داد: تاکنون قرارداد ۱۲ شرکت در این محدوده صنعتی و معدنی نهایی شده است و این ۱۲ شرکت در ۲۹۷ هکتار فعالیت خواهند کرد.
سرپرست منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس میزان سرمایهگذاری محقق شده در این ۱۲ پروژه را ۷۴۶.۲ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با نهایی شدن این پروژهها، ۲ هزار و ۱۰۹ نفر مشغول به کار خواهند شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو: ۱۴ میلیارد دلار به ذخایر معدنی کشور اضافه شد
معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در پنج سال گذشته ایمیدرو ۲۷ میلیارد دلار به ذخایر معدنی کشور اضافه کرده است که ۱۴ میلیارد دلار آن طی ۲سال گذشته و در دولت سیزدهم بود.
وجیه الله جعفری افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال ۱۴۱۰، حدود ۱۲ میلیارد دلار دیگر سرمایهگذاری توسط ایمیدرو و شرکتهای تابعه آن انجام میشود که بیشتر در حوزههای فولاد، طلا، زغال سنگ ، مس و کروم است.
وی با اشاره به ورود ایمیدرو به سرمایهگذاری ایمیدرو برای تولید پتاس به عنوان یک شاخه جدید فعالیت خاطرنشان کرد: امسال ۳۰ هزار تن پتاس در زیرمجموعههای ایمیدرو تولید شد و برای تولید ۲۰۰ هزار تُن برنامهریزی کردهایم.
وی ادامه داد: در تولید تیتانیوم هم سالها عقب ماندگی داشتیم که سال آینده واحد کنسانتره تیتانیوم در کهنوج به بهره برداری می رسد.
جعفری اضافه کرد: در حوزه عناصر خاکی و نادر نیز کارهایی در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده که اکتشاف و تولید انبوه آنها در دستور کار است و در بحث سیلیس، فروسیلیس، گرافیت، کبالت، لیتیوم و دیگر عناصر کمیاب نیز هدف گذاری کرده ایم که نیازمند سرمایه گذاری های بیشتر و جدید در اکتشف و استخراج آنها هستیم.
وی استحصال را از دیگر موضوعات مهم و اساسی در حوزه عناصر کمیاب دانست و یادآور شد: این بخش نیاز به دانش فنی و استفاده از توانمندی های شرکت های دانش بنیان دارد تا فرآوری آنها به عنوان یک برنامه راهبردی عملیاتی و اجرایی شود.
استاندار هرمزگان: صنایع هرمزگان باید مستقل باشند
استاندار هرمزگان نیز با بیان اینکه در این استان باید صنایع مستقل ایجاد شود، گفت: معنی ندارد برای فولاد هرمزگان در استان دیگری تصمیمگیری شود.
مهدی دوستی اظهار کرد: مناطق ویژه قرار است که مناطق پیشران اقتصاد باشند از این رو انضباط و نظم در آنها حرف اول را میزند که خوشبختانه منطقه ویژه خلیجفارس عملکرد خوبی در این حوزه داشته است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با انتقاد از تصمیم گیری برای فولاد هرمزگان در مجموعه فولاد مبارکه اصفهان، خاطرنشان کرد: معنایی ندارد که یک صنعت در استان بزرگی مانند هرمزگان، شعبه احداث کند، بلکه در هرمزگان باید صنایع مستقل ایجاد شود و بر همین اساس در پهنه معدنی بزرگی که آماده کردهایم نمیتوانیم با فولاد هرمزگان به نتیجه برسیم و این آمادگی را داریم که این پهنه معدنی را به واحدهای بزرگ و مستقل در استان واگذار کنیم.
وی با بیان اینکه منطقه ویژه نمیتواند نسبت به محیط پیرامون خود و خودروهایی که از آن خارج میشود بی تفاوت باشد، گفت: در تلاش هستیم ۲ جایگاه بزرگ سوخت را در محدودههای اقتصادی و صنعتی استان راهاندازی کنیم تا زمان معطلی خودروهای ترانزیتی برای سوختگیری به حداقل برسد.
استاندار هرمزگان، تاکید کرد: پیش از این با محدودیت زمین در منطقه ویژه روبرو بودیم که دستوراتی داده شده است تا زمینهای جدیدی آمادهسازی شود و بتوانیم از سرمایهگذاران استقبال کاملی را انجام دهیم ضمن اینکه در اسکلهها نیز امیدواریم اصلاحاتی انجام شود تا معطلی شرکتها در آنها نیز کاهش یابد.
وی خاطرنشانکرد: پروژههای بزرگی را در منطقه ویژه در دستور کار داریم که بخشی از آنها در سفر پیشروی ریاست جمهوری کلنگزنی و یا به بهرهبرداری خواهیم رساند که یکی از آنها یک بسته پنج میلیون تنی فولاد است که ظرفیت تولید فولاد هرمزگان را دوچندان خواهد کرد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان عنوان کرد: در استان ۲ مسئله داریم که جزو مشکلات اصلی به شمار میآید، گیر اصلیمان در توسعهی استان، انباشت سرمایه است که متاسفانه در استان انجام نمیشود و تقریبا بیش از ۷۰ درصد سود بنگاهها از استان خارج میشود.
وی افزود: موضوع دوم گسستگی زنجیرههای ارزش در استان است که در برنامه اکوسیستم پیمان، تلاش کردیم این نقیصه را از بین ببریم به عنوان مثال یکی از صنایع پیشران استان کشتیسازی است که نهادههای اصلی آن در استان وجود ندارد بر همین اساس تلاش کردیم پیشنیازهای این صنعت را در شرق هرمزگان با کمک هلدینگ خلیجفارس ایجاد کنیم.
دوستی تاکید کرد: متأسفانه صنعت فولاد استان گریدهای مورد نیاز کشتیسازی را تولید نمیکند و خواهشی داریم این است که کمک کنید بتوانیم نهادههای تولید اقتصاد دریا و کشتیسازی را در داخل استان تامین کنیم و نهادههای موردنیاز این صنعت در استان تولید شود.
استاندار هرمزگان با اشاره رشد کشور در تولید لوازم خانگی، تصریح کرد: علاقهمند هستیم با توجه به پتانسیلهای استان، زنجیرهی تولید لوازم خانگی را در استان ایجاد کنیم و بتوانیم این محصولات را از هرمزگان روانه بازار کنیم.
وی با اشاره به اهمیت اکتشافات معدنی در استان هرمزگان، بیان کرد: ما هنوز نمیدانیم در زیرِ زمین چه منابعی داریم و از طرفی دیگر نیز معادن استان کوچک مقیاس و غیر اقتصادی هستند، از این رو ضرورت دارد اکتشافات جدیدی انجام شود، ضمن اینکه لازم است یک سری قوانین در حوزه اکتشافات اصلاح شود چرا که معنایی ندارد در مرحله اکتشافات مدتها معطل اخذ مجوز زیست محیطی شویم.
دوستی با بیان اینکه در اکتشافات معدنی آسیبی به محیط زیست وارد نمیشود، تاکید کرد: در این موضوع نامهای را به ریاست جمهور نوشتهایم و پیگیر تسهیل فرآیندها هستیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به تمرکز بیش از حد صنعت کشور، بر کانیهای فلزی، اظهار کرد: باید تمرکز بیشتری روی کانیهای غیرفلزی انجام شود چرا که یکی از اصلیترین مزیتهای هرمزگان در همین بحث کانیهای غیرفلزی است و باید به فعلیت برسد.