
در این خبر، حسين باباخانی که به همراه دكتر فخرآبادی رئيس دامپزشكی، دادرس معاون مركز بهداشت و بازرس سازمان صنعت و معدن و تجارت به بازديد از واحدهای صنفی و مراكز گردشگری شهر بندرعباس رفته بود اعلام کرد؛ در بازديد از محل نگهداری و انبار مواد غذايي" يكي از مجتمع هاي تفريحي معروف شهر" متاسفانه "مقادير قابل توجهي فرآورده خام دامي و لبني تاريخ مصرف گذشته و غير قابل مصرف كشف و معدوم و واحد متخلف به مراجع قضايي معرفي گرديد."
این خبر به همراه عکس هایی از حضور بازرسان در محل یاد شده بود به گونه ای که هر کس یک بار به این مجتمع گردشگری تفریحی رفته بود می توانست تشخیص دهد، صحبت از کدام مجتمع است.
انتشار این خبر و عکس بازتاب های فراوانی بین شهروندان داشت و واکنش های بسیاری را برانگیخت.
هرچند در خبر فرمانداری به طور مشخص نامی از مجتمع یاد شده نیامده بود اما به فاصله اندکی از خبر اول، یک مجتمع گردشگری تفریحی واقع در ابتدای جاده میناب با صدور اطلاعیه ای در صفحه مجازی خود ضمن تکذیب پلمب شدن این مکان اعلام کرد:" پیرو بازرسی انجام شده توسط رییس دامپزشکی، معاون مرکز بهداشت و بازرس سازمان صمت، مقداری دوغ و ماست تولید شده در ماست خانه این مجتمع به دلیل عدم درج تاریخ مصرف معدوم شده است."
در این اطلاعیه نه اشاره ای به حضور معاون فرماندار بندرعباس به عنوان منبع و اعلام کننده خبر شده بود و نه نامی از "مقادیر قابل توجه فرآورده خامی دامی تاریخ مصرف گذشته و غیرقابل مصرف" که در خبر اول آمده بود دیده می شد.
هرچند خبر اول به دلایل نامشخص در خبرگزاری ها منتشر نشد و ردی از آن حتی در سایت فرمانداری هم برجای نماند، اما کار به همین جا ختم نشد.
48 ساعت پس از خبر فرمانداری (روز شنبه 29 آذر) عکس دیگری از همان محل و در همان نقطه به همراه خبری متفاوت توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان منتشر شد.
اما این بار در عکس جدید به جای بازرسان کاورپوش مرکز بهداشت، افرادی با کت و شلوار که چهره شاخص آنان "سید جواد موسوی" مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور بود، زیر نور سبز محوطه مجتمع عکس یادگاری گرفته بودند.
علاوه بر چهره ها، خبر ضمیمه این دو عکس نیز که فاصله آنها کمتر از 2 روز بود با یکدیگر کاملا متفاوت بود و "رضا برومند" مدیرکل میراث فرهنگی استان در قامت یک مدافع تمام قد اظهار داشت: "خوشبختانه در این بازدیدها تخلف و عدم رعایت دستورالعملهای ابلاغ شده در تاسیسات گردشگری مشاهده نشد."
به این ترتیب بخشی از مردم و رسانه هایی که این عکس ها و خبرها را دنبال کرده بودند با چهره هایی بهت زده به دنبال جوابی برای همه تناقض و سوالات خود بودند.
صریح ترین سوال ذهنی این بود که دروغگو کیست؟
آیا معاون فرماندار و بازرسان تیم همراه وی تفاوت فرآورده خام دامی (گوشت و مرغ ) با ماست و دوغ را متوجه نشده اند؟
اگر این گونه بوده چرا هیچ توضیحی نداده و بابت به خطر انداختن آبروی یک مجموعه اقتصادی و در حقیقت تهدید مستقیم امنیت سرمایه گذاری و از آن مهم تر ایجاد دغدغه جدی برای مردمی که مشتری این مجتمع بوده اند عذرخواهی نکرده اند؟
اگر هم خبر اول درست بوده و "مقادير قابل توجهي فرآورده خام دامي و لبني تاريخ مصرف گذشته و غير قابل مصرف كشف و معدوم و واحد متخلف به مراجع قضايي معرفي گرديد" پس بالاترین مقام استانی حوزه گردشگری استان چه می گوید و چرا بالاترین مقام مسئول کشور در حوزه نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور در سفری که بی شباهت به طی الارض نیست یک شبه خود را از پایتخت به بندرعباس رسانده و بعد هم خبری تبلیغاتی و تر و تمیز و پاستوریزه منتشر شده است.
منطق می گوید یا کاسه ای زیر نیم کاسه خبر اول بوده یا چیزی پشت پرده خبر دوم بوده است و در هر حال این همه تناقض یکجا قابل جمع نیست.
شاید تنها کسی که می تواند به این بدگمانی درست و منطقی افکار عمومی پاسخ دهد، دستگاه قضایی و نهادهای نظارتی هستند که می توانند به راحتی صحت و سقم هر دو خبر و انگیزه های خیر و شر احتمالی و پیدا و پنهان منتشرکنندگان هر دو خبر را کشف کنند. |