
فرجام دانش در این باره توضیح داد: فردی ضمن تماس با آتش نشانی اعلام کرد که نگهبان ساختمان در اتاقک آسانسور محبوس شده و امکان خروج ندارد.
وی ادامه داد: با استناد به این گزارش، ۲ نفر از آتش نشانان با کلید ویژه بازگشایی درب آسانسور عازم محل شدند اما مشاهده کردند نگهبان در اتاقک نیست بلکه برای تعمیر آسانسور به روی کابین رفته است.
به گفته دانش ۲ مامور اعزامی با رفتن به طبقه فوقانی متوجه شدند نگهبان مجتمع در حالی که زخمی است روی کابین افتاده و خود را بین دیوار و کابین نگه داشته است.
فرمانده آتش نشانی در تشریح ادامه ماجرا اظهار داشت: ماموران اعزامی بلافاصله با ایستگاه تماس گرفته و تقاضا کردند نیروهای ویژه امداد و نجات به محل اعزام شوند.
به گفته دانش قبل از رسیدن نیروهای امداد و نجات، یکی از آتش نشانان با توجه به تحلیل رفتن قوای بدنی نگهبان، خود را روی کابین رساند و در حالی که دستکش ضد برق به دست داشت سعی کرد با گرفتن دست نگهبان زخمی، وی را بالا بکشد که موفق نشد و به دلیل سنگین تر بودن وزن نگهبان و آغشته بودن دست وی به روغن و گریس، نگهبان رها شد و بر اثر سقوط در چاله آسانسور جان باخت.
فرمانده آتش نشانی اضافه کرد: در بررسی های تکمیلی مشخص شد مدیر ساختمان از حدود چهار سال پیش تاکنون، هیچ قراردادی برای تعمیر و نگهداری آسانسور با شرکت های معتبر و متخصص نداشته و هر بار نگهبان ساختمان اقدام به تعمیر آسانسور می کرده است.
به گفته دانش ندادن اطلاعات درست از ماهیت این حادثه هنگام تماس اولیه با آتش نشانی، موجب گمراه شدن ماموران شد و افراد اعزام شده با وجود به خطر انداختن جان خود، موفق به نجات مصدوم ۶۰ ساله نشدند.
وی خاطرنشان شد: هنوز شکایتی از سوی خانواده فرد فوت شده ثبت نشده و آتش نشانی آماده است در دفاع از عملکرد خود، مستندات حادثه از جمله فایل صوتی مکالمه فرد اعلام کننده حادثه را در اختیار مقام قضایی بگذارد.
نگهبان قربانی ۳۰۰ هزار تومان شد
رییس انجمن آسانسور هرمزگان و رییس اتحادیه آسانسور و پله برقی استان نیز در این باره اظهار داشت: این ساختمان از حدود چهار سال قبل، هیچگونه قراردادی با شرکت ها برای نگهداری و تعمیر آسانسور نداشته و استفاده از نگهبان غیرمتخصص موجب مرگ وی شد.
اکبر بوستانی در گفت و گوی اختصاصی با خبر هرمزگان یادآور شد: حدود ۵۰ شرکت معتبر و قانونی در بندرعباس در زمینه نگهداری و تعمیر آسانسور فعالیت دارند که هزینه قرارداد با آنها ماهانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است.
دو سوم ساختمان ها قرارداد نگهداری آسانسور ندارند
به گفته بوستانی حدود چهار تا پنج هزار مجتمع مسکونی دارای آسانسور در بندرعباس وجود دارد که دو سوم آنها هیچ قراردادی برای نگهداری و تعمیر آسانسور ندارند.
رییس انجمن آسانسور استان در پایان گفت: این گونه حوادث بارها اتفاق افتاده و تمام نامه نگاری ها و پیگیری ها با مراجع قانونی و قضایی و حاکمیتی برای ملزم کردن سازندگان و مدیران ساختمان ها برای بستن قرارداد با شرکت های قاتونی که دارای نیروی متخصص و بیمه مسوولیت هستند بی نتیجه مانده است./ عکس: آرشیو |